donderdag 30 oktober 2008

Gastles BSO

Op maandag 15 september hadden we gastles over de BSO.Mevrouw Diedre Kleinerpunter gaf ons informatie. Zij vertelde ons de voordelen en de nadelen van de BSO.


De voordelen zijn:
- je hoeft geen luiers te verschonen
- de kinderen hebben minder verzorging nodig
- de kinderen smeren zelf hun boterhammen


Al die voordelen liet ze zien via een Powerpoint presentatie.

Ze vertelde ook dat mensen vooroordelen hadden over de BSO namelijk:

- de kinderen zijn humeurig
- de kinderen willen niet luisteren
- de kinderen zijn brutaal


Mevrouw Diedre vertelde ons dat de kinderen eerst met de taxi werden opgehaald maar daar hadden ze geen ervaring mee. Dus de kinderen worden nu lopend van school opgehaald.Ze vertelde ons ook dat ze in de vakanties thema's houden. De kinderen doen dan de hele week activiteiten wat met de thema heeft te maken. Dat vinden ze erg leuk.
De thema's waren onder andere: Herfst, winter, zomer en lente. Maar ook bij feestdagen heb je thema's zoals sinterklaas, kerst en pasen.


Na dat ze alles verteld had moesten we in groepjes van ongeveer 4 mensen zelf een thema verzinnen. Mijn Thema was Circus.

We hadden als voorbeelden van activiteiten: Boek voorlezen over het circus, de kinderen worden gesmiekt door eigen keuze, bv een clown. De kinderen mogen zelf een toneelstukje bedenken over het circus en aan de eind van de week uitvoeren aan de ouders.
Circus liedjes luisteren(we hadden als voorbeeld Bassie en Adriaan) Circus dieren maken van gekleurd papier.

Ik vond het wel een leuke gastles, het is me nu erg duidelijk hoe het op een BSO kan gaan.




Geen opmerkingen: